Hoor je zomerfruit, dan denk je aan pruimen. Althans, wij wel! Vaak worden pruimen gebruikt om taart mee te maken of andere lekkere baksels. We maken er ook regelmatig jam mee of heerlijke sauzen. Wij besloten die fijne vruchten deze keer eens op de barbecue te leggen om ze die mooie grillsmaak te geven. Geserveerd met een zachte mascarpone en knapperige pistachenootjes heb je zo een geweldig dessert van de barbecue. Niks meer aan doen dus!
Soort gerecht: dessert
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 10 minuten op de barbecue
Ingrediënten
2 eetlepels pistachenoten, ongezouten en gepeld
1 eetlepel ahornsiroop + extra ter garnering
8 rijpe pruimen
250 gram mascarpone
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel poedersuiker
Bereiding
- Hak de pistachenoten grof. Rooster ze in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg op het laatst een eetlepel ahornsiroop toe. Schep ze op een bord en laat afkoelen.
- Snijd de pruimen in tweeën en haal voorzichtig de pit eruit. Leg ze met de snijkant naar beneden op het rooster van de barbecue en grill ze een paar minuten tot ze mooie grillstrepen hebben. Verpak ze dan in aluminiumfolie en leg ze nog 5 minuten terug op de barbecue.
- Roer de mascarpone los met het vanille-extract. Meng er daarna het poedersuiker doorheen.
- Leg de gegrilde pruimen op mooie schaaltjes. Serveer de mascarpone en pistachenootjes er apart bij. Besprenkel eventueel met nog wat extra ahornsiroop.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.