Lees je dit goed? Ja, frieten inderdaad. Maar dan een stuk lichter dan aardappelfriet, want gemaakt van witte asperges en bereid in de oven in plaats van de frituur. Een keer iets anders dan de klassieke bereiding dus. En misschien overtuig je hiermee de grootste haters van asperges ook wel dat ze stiekem hartstikke lekker zijn. Win-win dus! Het recept voor aspergefrieten is heel simpel, dus probeer ze zeker eens!
Soort gerecht: bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediƫnten
1 kilo witte asperges
bloem
2 eieren
paneermeel
Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hete lucht). Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant (ca. 2 cm) eraf. Bewaar de schillen en onderkantjes wel om er soep mee te maken!
- Neem 3 diepe borden en doe in het eerste de bloem, kluts in het tweede de eieren even goed en doe in het derde het paneermeel. Rol nu de asperges eerst door de bloem, wentel ze daarna door de geklutste eieren en rol ze hierna door het paneermeel.
- Leg de gepaneerde asperges dan op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze eerst 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, rasp er verse Parmezaan over en zet ze nog 10 minuten in de oven. De aspergefrieten zijn klaar als ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer direct!
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.