In de wintermaanden is er haast niets lekkerder dan een gerecht op tafel zetten dat uren heeft staan stoven. De meeste van die gerechten worden echter bereid met vlees of vis. En dat terwijl vegetarische stoofschotels ook heerlijk zijn. Deze shakshuka bijvoorbeeld, die oorspronkelijk als ontbijt is bedoeld. En groot voordeel: het hoeft niet uren op te staan en heeft toch intens lekkere smaken! Wat wil je nog meer?
Soort gerecht: ontbijt/lunch/hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten kooktijd
Ingrediënten
2 sjalotten
1 teen knoflook
2 rode puntpaprika’s
1 groene paprika’s
blik (400 gram) tomatenblokjes
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijn
4 eieren
15 gram verse koriander
Vers Turks brood of afbakbrood
Bereiding
- Snipper de sjalotten en pers de knoflook uit. Verwijder de zaadlijsten van alle paprika’s en snijd ze in reepjes.
- Verwarm een eetlepel olie in een ruime hapjespan (waar een deksel op past) op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zien. Draai het vuur lager, bak dan de knoflook een minuutje mee en voeg daarna de reepjes paprika toe. Bak ook deze een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het paprikapoeder en de komijn en breng op smaak met zout en peper. Breng alles zachtjes aan de kook en breek dan voorzichtig de eieren boven de shakshuka in de pan. Zorg dat ze goed uit elkaar liggen, zodat ze niet aan elkaar gaan zitten tijdens het garen.
- Doe nu de deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 5-6 minuten stollen. Strooi als laatste blaadjes verse koriander over de shakshuka.
- Serveer de shakshuka in de pan op tafel met een lekker vers Turks brood erbij.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.