Een echt goed kerstdiner begint met een verrukkelijk voorgerecht. Daarna volgt een spectaculair hoofdgerecht met een hoop lekkere bijgerechten. En de perfecte afsluiter is natuurlijk een heerlijk nagerecht. Nu houdt de een van zoet en wordt de ander veel gelukkiger van een glas dessertwijn en een kaasplankje. Je kunt dit uiteraard combineren wanneer je gasten een uiteenlopende smaak hebben. Dan maak je gewoon kleinere zoete nagerechten en serveer je die naast een kaasplank. Iedereen blij! Wij hebben in ieder geval 6 overheerlijke nagerechten voor jullie op een rijtje gezet voor de broodnodige inspiratie. Doe er je voordeel mee!
Een heerlijk nagerecht en heel gemakkelijk om alvast voor te bereiden. Je hoeft het dan na het hoofdgerecht alleen nog in de oven te schuiven. Serveer er een bol vanille-ijs bij of vers geklopte slagroom en je zit gebakken!
Dit van oorsprong Italiaanse dessert is natuurlijk het hele jaar door verrukkelijk, maar ook het perfecte nagerecht voor de Kerst. Je maakt het namelijk al een dag van tevoren en hoeft het alleen nog maar uit de koelkast te halen. Handig!
Nog zo’n Italiaanse klassieker, die je een perfecte afsluiter geeft voor je kerstdiner. Romige panna cotta met een frisse saus van frambozen en munt. Met dit nagerecht ga je zeker punten scoren!
Het klinkt misschien heel bijzonder, maar geloof ons: dit is echt een heerlijk fris nagerecht! Snel gemaakt, makkelijk voor te bereiden en een absolute topper!
Makkelijk, lekker en ook weer heel goed vooraf voor te bereiden: meringues! Dankzij Hilde van Slowfoody hebben wij nu een perfect basisrecept zodat jullie ze ook kunnen maken.
Het klinkt misschien niet als een heel spectaculair recept, maar geloof ons maar op ons woord dat ze dat zeker wel zijn! Vooral met de chocolade botercrème worden ze onweerstaanbaar lekker. Een heerlijk decadente afsluiter voor jouw kerstdiner!
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.