Door: Ben 8 november 2019 Recepten
Quiche kan een machtige maaltijd zijn, maar deze versie is iets lichter. Wil je hem nog wat frisser maken, voeg dan wat citroenrasp toe aan de spinazie. Deze vegetarische quiche is perfect voor een dagje zonder vlees!
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 35-40 minuten oventijd
Ingrediënten
125 ml verse slagroom
1 ui
600 g verse bladspinazie
2 tenen knoflook
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
200 g zachte geitenkaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in.
- Snipper de ui en knoflook en bak op een middelhoog vuur met scheutje olijfolie. Voeg dan de spinazie toe tot deze geslonken is. (Laat de spinazie wel even goed uitlekken, anders word je vegetarische quiche te nat.)
- Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork gaatjes op de bodem.
- Klop de eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en kruimel de kaas er over. Schenk dan het eimengsel erover.
- Bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of het midden ook gestold is.
- Serveer de vegetarische quiche met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.