De spaghettipompoen lijkt van buiten een beetje op watermeloen. Het vlees van deze pompoen verandert bij het koken in een soort spaghetti-slierten.
Herkomst
De pompoen wordt in Nederland en Frankrijk geteeld.
Seizoen
De spaghettipompoen is verkrijgbaar van september tot en met januari.
Smaak
Deze pompoen heeft een milde, nootachtige smaak.
Voedingsstoffen
100 gram pompoen bevat:
Energie: 14kcal
Vet: 0,2 gram
– waarvan verzadigd 0,1 gram
Koolhydraten: 2 gram
– waarvan suikers: 1,7gram
Vezels: 1 gram
Eiwit: 0,7 gram
Zout: 0,1 gram
Bewaren
Je kunt spaghettipompoen tot twee maanden bewaren op een koele plaats buiten de koelkast. Kijk bij voorgesneden pompoen op de verpakking.
Tips en combineren
Spaghettipompoen is een geweldig caloriearm en glutenvrij alternatief voor spaghetti. Na het koken vallen de spaghetti-achtige draadjes van de pompoen uiteen en kun je deze er zo uittrekken. Heerlijk met wat olijfolie en peper en zout, maar je kunt ook een heuse spaghetti-pompoen bolognese maken.
Bij wie kan je het kopen?
Je kan dit product kopen bij de groenten- en fruitkraam op de markt.
Geniet
Laat je inspireren door de Producten van de markt.