Pompoen wordt vaak gebruikt als basis voor een lekkere, stevige soep. En ook in zoete gerechten komt hij regelmatig terug, zoals in een klassieke Pumpkin Pie. Maar pompoen is ook een hele goede vleesvervanger, vooral in deze curry! Serveer hem met simpele, witte rijst en naan. Snel en simpel, maar zo ontzettend lekker!
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediƫnten
grote oranje Hokkaido pompoen
25 gram roomboter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 el kerriepoeder
1 blik tomatenblokjes
100 ml water
500 gram tuinerwten, vers of diepvries
300 ml kokosroom
15 gram verse koriander
Bereiding
- Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schillen hoeft bij deze pompoen niet, want de schil kun je gewoon eten!
- Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet. Fruit dan de knoflook nog een minuut of 2 mee. Voeg het kerriepoeder, de tomatenblokjes en het water toe en roer goed door.
- Doe de pompoenblokjes in de pan, doe de deksel erop en laat dit 10 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de koriander fijn, blaadjes en takjes.
- Voeg na 10 minuten de tuinerwten toe, schenk de kokosroom erbij en breng de curry al omscheppend aan de kook. Roer als laatste de fijngesneden koriander erdoor en strooi er ook een beetje overheen.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.