In Zweden vind je de inheemse platte oesters nog vrij massaal in het wild. De Zweedse schelpdieren worden met de hand van de bodem gedoken en zijn dan ook ontzettend duur.
Herkomst
Deze soort komt oorspronkelijk uit Zweden.
Seizoen
De Zweedse platte oesters zijn jaarrond verkrijgbaar.
Smaak
Ze hebben een zeer sterke, notige en metaalachtige smaak.
Voedingsstoffen – vitamine
De oester is heel erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën, bijna geen vet en zitten vol proteïne, vitamines, mineralen en spoorelementen.
Bewaren
Niet geopende oesters kun je twee tot drie dagen in hun verpakking in de koelkast worden bewaard. Wanneer ze zijn geopend, eet je ze het best de dag zelf.
Tips en combineren
Vraag bij de visboer om een oestermesje, zodat je de oester gemakkelijker kunt openen.
Waar te koop?
Je koopt ze op jouw lokale markt bij jouw lokale visboer.
Geniet
Laat je inspireren door de Producten van de markt.