De Goudreinet is niet zo populair om als tussendoortje te eten door zijn ruwe schil. Deze appel heeft in tegenstelling tot de andere appels vaak een wat doffe kleur.
Herkomst
De Goudreinet wordt in Nederland geoogst.
Seizoen
Deze appel is van januari tot en met met en in november en december te verkrijgen in Nederland.
Smaak
De appel is stevig en zuur en heeft een gele en rode kleur. De appel behoudt bij het koken zijn smaak en structuur en is daardoor uitermate geschikt om te gebruiken voor appelmoes en appeltaart.
Voedingsstoffen – vitamine
Een appel bevat veel voedingswaarden die erg gezond zijn. An apple a day keeps the doctor away. 😉
Bewaren
Na aankoop zijn deze appels ongeveer twee weken houdbaar op een donkere, koele plek. In de koelkast kunnen de appels zelfs tot vier weken goed blijven. Bewaar ze niet in een fruitschaal, dan worden ze overrijp en zijn ze niet meer lekker.
Tips en combineren
De appel hoort een doffe kleur te hebben. Koop ze niet met een beschadigde schil en koop er niet meer dan je nodig hebt. Je kan ze toch goed verkrijgen bij de groenteboer. De Goudreinet is niet zo lekker als handappel, maar kan heel goed gebruikt worden om te koken doordat de structuur van deze appel heel goed blijft. Roerbak deze appels eens of verwarm ze lekker in de oven.
Waar te koop?
De Goudreinet appels kan je kopen bij de groenteboeren op jouw lokale markt. Vraag hen naar advies over deze appels en wat je er allemaal mee kan doen. Zij helpen je graag!
Geniet
Laat je inspireren door de Producten van de markt.